Упродовж трьох років реалізації проєкту «Волонтер БПД» наші волонтери та параюристи допомагають фахівцям бюро правничої допомоги підвищувати правову обізнаність мешканців територіальних громад, зокрема щодо права на безоплатну правничу допомогу.

Знайомтесь, Юлія Шиляєва — параюристка системи БПД. Волонтерить у Запоріжжі.

З соціальних мереж вона дізналася, що потрібні люди для розповсюдження інформації про те, де можна отримати юридичну допомогу безкоштовно.

«В нашій громаді дуже велика кількість внутрішньо переміщених осіб, які потребують фахової юридичної допомоги», — говорить волонтерка. За час волонтерства в системі БПД вона спілкувалася з багатьма людьми з різними ситуаціями в житті. Найбільше їй запам’яталась жінка, яка шукала бюро правничої допомоги, щоб дізнатися алгоритм дій, як отримати одноразову грошову допомогу за загиблого сина на війні.
Параюристка додає, що це можливість допомагати людям, навіть не маючи юридичної освіти – збільшувати кількість людей, які стають юридично грамотними.

Як стати волонтером БПД:

1. Заповни анкету.
2. Пройди курс “Основи волонтерської діяльності”.
3. Пройди співбесіду, підпиши договір та отримай посвідчення.

Волонтерство — це не лише про допомогу іншим, але й про саморозвиток. Можна набути нових навичок, познайомитися з цікавими людьми, відчути себе щасливішим і зробити свій внесок у розвиток суспільства.